Kabak ( Kaşar Peynirli ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak ( Kaşar Peynirli )Malzemeler : 10 orta boy kabak (kabukları kazınmış ) 2 yumurta 1,5 su bardağı kaşar rendesi 3 çorba kaşığı kıyılmış mantar 1 su bardağı taze ekmek içi 1/3 çay bardağı süt ½ çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kekik Karabiber Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye tuzlu su koyup kabakları bıçağın ucu girecek kadar haşlayın Tencereden çıkarıp süzdükten sonra boylamasına ikiye kesin Tatlı kaşığı ile dikkatlice içlerini çıkarın Çıkardığınız içleri atmayın![]() 1 su bardağı ekmek içini sütün tamamıyla ıslatın Daha sonra elinizle sütünü sıkın Sütü sıkılmış ekmek içine çıkardığımız kabak içlerini, yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği, mantarları ve kaşar peynirinin yarısını katarak iyice karıştırın![]() Fırınınızı 200 dereceye getirin Hazırladığınız harcı bir tatlı kaşığı ile kabakların içine doldurun Kalan kaşar rendesini üstlerine serpin![]() Kabakları hafif yağladığınız fırın tepsisine yerleştirip üstlerine kalan sıvıyağını gezdirin Fırına koyup kaşarlar nar gibi kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|