Kabaklı Mücveri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Mücveri



Kabak Mücveri (4 Kişilik)

Malzemeler
2 Sakız Kabağı
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin: 15 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

Yemeğin Tarifi
Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın Kabuklarını soyun Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın Tavada ayçiçek yağını kızdırın Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın

Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.