Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / AdanaAdana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana =MALZEMELER= 2 su bardağı haşlanmış barbunya 500 gr süzme yoğurt 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet kuru soğan 2-3 diş sarmısak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz = HAZIRLANIŞI = Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyup, hafif kızınca doğranmış kuru soğanı yağda sarartıyoruz İçine salçayı ve haşlanmış barbunyaları ekliyoruz Sonra 5-6 bardak sıcak su ilave edip, tuzunu da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz Barbunyalar pişip, suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz Öte yandan bir havanda sarmısağı dövüyoruz Bir kasede yoğurtla dövülmüş sarmısağı karıştırıyoruz Pişen barbunyayı bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirip, servise sunuyoruz Ayşegül Azan / Adana |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|