Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, barbunya, usulü, yoğurtlu

Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana




Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya / Adana

=MALZEMELER=

2 su bardağı haşlanmış barbunya

500 gr süzme yoğurt

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet kuru soğan

2-3 diş sarmısak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

= HAZIRLANIŞI =

Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyup, hafif kızınca doğranmış kuru soğanı yağda sarartıyoruz İçine salçayı ve haşlanmış barbunyaları ekliyoruz Sonra 5-6 bardak sıcak su ilave edip, tuzunu da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz Barbunyalar pişip, suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz

Öte yandan bir havanda sarmısağı dövüyoruz

Bir kasede yoğurtla dövülmüş sarmısağı karıştırıyoruz Pişen barbunyayı bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirip, servise sunuyoruz

Ayşegül Azan / Adana

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.