Zeytınyağlı Kerevız 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytınyağlı Kerevız 1ZEYTINYAĞLı KEREVIZ 1 MALZEMELER 1 kg kereviz (orta boy) kereviz adedi kadar havuç 1 su baıdağından biraz az sıvı yağ yarım çorbakaşığı un 1 adet orta boy soğan 2 adet limon dere otu tuz, şeker HAZIRLANIŞI Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|