Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açı, elmalı, frenk, sos, üzümü

Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümü Ve Elmalı Acı Sos



Frenk Üzümü ve Elmalı Acı Sos

Servis 4 kişilik

İçindekiler
  • 50g kuru üzüm
  • 400g yeşil elma soyulmuş çiğitleri çıkartılmış ve küpler halinde doğranmış
  • 250g frenk üzümü
  • 100g ceviz doğranmış
  • 100ml beyaz şarap sirkesi
  • 100ml portakal suyu
  • 100g şeker
  • 2 adet karanfil
  • 5cm uzunlugunda tarçın çubuğu
Hazırlanışı

Kuru üzümleri bir kasenin içerisine koy üzerlerini sıcak suyla kapla bir köşede 15dk ıslamak üzere bırak Diğer bütün malzemeleri bir tencerenin içerisine koy düşük ısıda arada sırada karıştırarak kaynat 30dk kadar karışım reçel kıvamına gelene kadar pişir Karışımı bir kasenin içerisine boşalt ve soğumak üzere bırak Tarçın çubuklarını ve karanfili içerisinden çıkar Bu sos çogunlukla Hindistanda yenilmektedir Bu sos buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir Kullanıldığı Yerler: Izgarada pişirilen etlerde kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.