Bayram Tatlıları Resimli |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları Resimliresimli bayram tatlıları,cevizli ev baklavası Şerbetli bayram tatlı tarifleri Bayramda hangi tatlılar yapılır Tarifler bayram tatlıları Selanik Tatlısı Malzemeler: Şerbeti için: 2 bardak toz şeker 2 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 bardak su Hamuru için: 7,5 kahve fincanı un 3,5 kahve fincanı tereyağ 1 kahve fincanı pudre şekeri muhallebisi için: 3 bardak süt 1 kahve fincanı nişasta 4 yumurta 1/2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı : Sütü bir tencerede kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin İyice karışınca tekrar ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına gelene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz cevizli ev baklavası malzemeler: 3adet yumurta 1su bardağı yoğurt 1su bardağı sıvıyağ 1 kaç damla limon suyu 1kabartma tozu aldığı kadar un 1tatlı kaşığı sirke 1paket nişasta 1kase ceviz içi şelbeti için: 6 su bardağı şeker 6su bardağı su 1kaç damla limon suyu yapılışı: hamuru için tüm bir kaba yoğurt,sıvıyağı,yumurta ve unu koyuyoruzunun üzerine kabartma tozunu ekleyip 1kaç damla limon suyu sıkıyoruzsirkesinie aaaip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruzhamuru biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruztüm bezleri nişastayla açıp 5er 5er üst üste koyup bir yufka haline getiriyoruzbu şekilde tüm bezeleri açıyouzyufkaların arasına bol ceviz içi koyup baklvamızı hazırlıyoruzbaklavamızı dilimledikten sonra 1 paket sana tereyağlı margarini eritip sıcak sıcak üzerine döküyoruz ve 150 derecelik fırında kızarana pişiriyoruz şelbetimizide hazırlayıp baklava soğuk şelbet ılıkken döküyoruzafiyet olsun Gül Tatlısı tarifi MALZEMELER 1 paket margarin 2 kaşık yoğurt 2 kaşık sıvı yağ 1 yumurta 1,5 çay bardağı irmik 250 gr ceviz aldıgı kadar un Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın Şekerpare Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 kabartma tozu 1 vanilya Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su Yarım limon Yapılışı Bir kaba sıvı yağı, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı koyun iyice karıştırın karıştırdıktan sonra ununu ve kabatma tozu ie vanilyayı ilave edin Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ister yuvarlak isterseniz uzunlamasına şekiller verin Ve fırınlayın Şekerparelerimiz soğuk şerbetinin kaynar olması gerekiyor Soğuk servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|