Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, çukulata, fırında, muz

Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:



4 kisilik)

Malzeme Listesi:
  • 4 adet muz
  • Bitter çikolata (herbir muz için 5-6 kare ), çocuklar için sütlü çikolata da kullanılabilir
  • Ceviz (herbir muz için 3 yarım ceviz)
  • Vanilyalı dondurma
Yapılışı:

Muzlar yıkanır, sapları çok uzun ise biraz kısaltılır 220 derecede 30 dakika pişirilir Renkleri koyu kahve rengi olacak

Fırın tepsisi içinde sap kısımları yukarı gelecek şekilde düzeltilir ve boylu boyunca sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kabuğu kesilir Kabuk iki tarafa doğru biraz serbestleştirilir, fakat üst ve alt uçlar ayrılmayacak

Bitter çiklolata parçaları muzun sağına ve soluna yerleştirilir, muzun üzerine ceviz bıçak yardımı ile kesilerek serpilir Söndürdüğünüz fırının içinde mevcut sıcaklıkta 2 dakika kadar tutulur, çikolatanın erimesine yardımcı olunur

Servis yapacağınız tabağa aktardıktan sonra , vanilyalı dondurma ile beraber sunulmasını öneriyorum

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.