Sultan Vahidettin Tatlisi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Vahidettin TatlisiSULTAN VAHİDETTİN TATLISI Kullanılacak malzeme: 1/2 kilo Bağdat hurması, 1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi, 1 kahve fincanı dövülmüş badem içi, 2 kahve fincanı toz şekeri, 1/4 limon suyu Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı Bu güzel tatlının üstüne kaymak koyarak da yemek mümkündür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|