Hünkâr Gözdesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkâr Gözdesi




HÜNKÂR GÖZDESİ

Kullanılacak malzeme:
5 iri armut,
150 gram toz şekeri,
1 kaşık patates nişastası,
2 kasık taze kaymak

Yapımı: Saplarına dokunmaksızın armutların kabuklarını soymalı Sonra bunları bir tencereye koymalı Toz şekerinin yarısını kattıktan sonra armutları örtecek kadar su koymalı ve tencereyi hafif ısılı bir ateşe oturtmalı Şeker eriyip de armutlar dağılmaksızın yumuşayınca kabı ateşten indirmeli Armutları şurubundan çıkarıp kristal bir kâseye oturtmalı Armudun şerbetine artan şekeri de koyduktan sonra karışımı orta ısılı bir ateşe oturtmalı Şerbet on dakika kadar kaynadıktan sonra az suda eritilmiş nişastayı katmalı, iyice karıştırıp şerbete yedirdikten sonra şerbeti adamakıllı koyulaşıncaya kadar kaynatmalı
İyice soğuduğunda boza kıvamına gelmiş olan şerbete iyice çırpılmış kaymağı katıp karıştırmalı Kaymak şerbete yedirilince bunu armutların üstüne sıvayarak dökmeli Sonra kâseyi servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.