![]() |
Kestaneli Browni!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Browni!!malzemeler: alttaki hamur için, 1 su bardağı + 2 kaşık un 1/4 su bardağı toz şeker 50 gr ![]() ½ paket kabartma tozu 1 yumurta vanilya ortasına: 1 ufak kavanoz kestane püresi (~380gr) en üste: 80gr tereyağı 80gr bitter çikolata 2 yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı un 1 kaşık kakao 1/4 paket kabartma tozu 1 kaşık margarin 15gr ![]() (ben en üst kat için lindt'in %70 kakaolu bitter çikolatasını kullandım ![]() hazırlanması: 24/26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayıp altına yağlı kağıt serin ![]() en alt kat için verilen malzemeleri karıştırıp bir hamur yapın ![]() ![]() ![]() kestane püresini hamurun üzerine düzgünce yayın ![]() 80 gr tereyağını & 80gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 yumurta ile 1/2 bardak şekeri büyük bir çırpma kabında kabarıp beyazımsı krema olana kadar mikserle çırpın ![]() ![]() çırpmaya devam ederken azar azar 3/4 bardak unu, 1 kaşık kakaoyu ve 1/4 paket kabartma tozunu ekleyip tam karışınca mikseri kapatın ![]() ![]() (ben brownie'nin üzeri pürüzsüz gözüksün diye soğuduktan sonra kakao ve pudra şekeri serptim ilave olarak) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|