Sütlaçç. |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlaçç.Malzemesi:
Pirinç öncelikle yıkanır Ve tencereye soğuk su ile konur ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır Haşlama suyunu dökme nışastalı olduğu için kıvamının koyulaşmasına yardımcı olur Daha sonra süt içine katılır Bu şekildede bir 7-8 dk kaynadıktan sonra şekeri katılır Biz tatlı sevdiğimi için 2 su bardağı koydum Siz daha az tercih edebilirsiniz 4 dk kadar daha kaynattımBaktım ki benim ki biraz istediğim kıvama gelmedi (bu pirincinden de kaynaklanıyor) ayrı bir yerde bir çay bardağına; 1 çay kaşığı nışasta ve yarım çaybardağı suyu karıştırıp tencereye karıştırdım4 dk daha kaynatıp kaselere böl Yaklaşık 6 kase çıkıyor Soğuduktan sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz Not: Yukaridaki kaselerden 6 adet cikti |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|