Sütlaçç.

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sütlaçç.

Malzemesi:
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı şeker
  • bir çimdik tuz
Yapılışı:
Pirinç öncelikle yıkanır Ve tencereye soğuk su ile konur ve pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır Haşlama suyunu dökme nışastalı olduğu için kıvamının koyulaşmasına yardımcı olur Daha sonra süt içine katılır Bu şekildede bir 7-8 dk kaynadıktan sonra şekeri katılır Biz tatlı sevdiğimi için 2 su bardağı koydum Siz daha az tercih edebilirsiniz 4 dk kadar daha kaynattımBaktım ki benim ki biraz istediğim kıvama gelmedi (bu pirincinden de kaynaklanıyor) ayrı bir yerde bir çay bardağına; 1 çay kaşığı nışasta ve yarım çaybardağı suyu karıştırıp tencereye karıştırdım4 dk daha kaynatıp kaselere böl Yaklaşık 6 kase çıkıyor
Soğuduktan sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz
Not: Yukaridaki kaselerden 6 adet cikti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com