Ördek Göğsü

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ördek Göğsü



Malzemeler:

300 gr ördek göğüsü
60 mi soya sosu
60 mi mirin
20 mi sıvı yağ
125 gr salatalık, ince şeritler halinde kesilmiş
50 gr turp, ince şeritler halinde kesilmiş
5 gr taze zencefil, rendelenmiş
5 ml susam yağı
7 gr zencefl turşusu
1 adet yufka
40 gr karışık yeşil ve kırmızı biber, ince şeritler halinde kesilmiş
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Ördek 40 ml mirin ve soya sosu ile marine edilerek gece boyunca buzdolabında bekletilir Kızgın bir tavada sıvı yağ ile iki tarafı da kızarana kadar sote edilir Tuz ve karabiber serpilir Turp, salatalık, taze zencefil, susam yağı, kalan soya sosu ve mirin bir kapta karıştırılır Ördek çok ince bir şekilde dilimlenir Yufkanın ortasına ördek, turplu karışım ve zencefil turşusu yerleştirilir Sigara şeklinde sarıldıktan sonra biraz fırın ızgarasında kızartılır ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.