Ördek Göğsü |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ördek GöğsüMalzemeler: 300 gr ördek göğüsü 60 mi soya sosu 60 mi mirin 20 mi sıvı yağ 125 gr salatalık, ince şeritler halinde kesilmiş 50 gr turp, ince şeritler halinde kesilmiş 5 gr taze zencefil, rendelenmiş 5 ml susam yağı 7 gr zencefl turşusu 1 adet yufka 40 gr karışık yeşil ve kırmızı biber, ince şeritler halinde kesilmiş Tuz, karabiber Yapılışı: Ördek 40 ml mirin ve soya sosu ile marine edilerek gece boyunca buzdolabında bekletilir Kızgın bir tavada sıvı yağ ile iki tarafı da kızarana kadar sote edilir Tuz ve karabiber serpilir Turp, salatalık, taze zencefil, susam yağı, kalan soya sosu ve mirin bir kapta karıştırılır Ördek çok ince bir şekilde dilimlenir Yufkanın ortasına ördek, turplu karışım ve zencefil turşusu yerleştirilir Sigara şeklinde sarıldıktan sonra biraz fırın ızgarasında kızartılır ve servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|