Barbekü Soslu Tavuk Göğsü |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Soslu Tavuk GöğsüBarbekü Soslu Tavuk Göğsü =Malzemeler= - 2 yemek kaşığı Sıvı Sana - 4 adet tavukgöğsü - 1 tatlı kaşığı acı toz biber - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Sosu: - 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı sirke - 1 adet defneyaprağı - 3 adet domates - 2 yemek kaşığı ketçap - Tuz ve karabiber =Hazırlanışı= 1 Kuru soğanı piyazlık doğrayın 2 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın 3 Tavuk göğüslerini oratadan ikiye kesin 4 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın 5 Bir kaba Sıvı Sana?yı üzerine acı toz kırmızı biberi, kırmızı pul biberi, karabiber tuzu koyup karıştırın Kesilmiş tavuk göğüslerini sosa bulayıp, buzdolabında en az yarım saat bekletin 6 Sosu için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 7 Soğanlar pembeleşince şekeri ve siraaai ekleyip, kavurun 8 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, ketçabı, defneyaprağını, tuz ve karabiberi ve çok az su ekleyip, orta ateşte bir taşım kaynatın 9 Sosu kaynarken, yağsız tavada sosta bekleyen tavukları kızartıp, servis tabağına alın 10 Pişen sosun içinde defne yaprağını çıkarıp, atın Sosu tavukların, üzerine gezdirip, sıcak olarak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|