Tavuklu Karnıbahar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnıbahar







1 karnabahar

Sosu için:
1 çorba k un
2 su b süt
muskat
tuz, karabibar
sıvıyağ

Üzeri için:
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kase mantar
tuz, karabiber
zeytinyağı
kaşar p rendesi

HAZIRLANIŞI:
Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim
fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim
diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat
tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki
beşamel sosu gezdirelim başka bir tavada sıvıyağda soğan
ve sarımsağı soteleyelim üzerine önce tavuk etlerini minik
doğrayarak alalım o da sotelendikten sonra doğranmış
mantarları ekleyelim mantarlar da piştikten sonra beşamel
sosun üzerine boşaltalım en son kaşar peyniri rendesi
serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana
kadar pişirelim lokum gibi pişen karnıbaharlar parmakları
bile yedirebilecek lezzette

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.