Tavuklu Karnıbahar |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Karnıbahar1 karnabahar Sosu için: 1 çorba k un 2 su b süt muskat tuz, karabibar sıvıyağ Üzeri için: 1 tavuk göğsü 1 soğan 1 diş sarımsak 1 kase mantar tuz, karabiber zeytinyağı kaşar p rendesi HAZIRLANIŞI: Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki beşamel sosu gezdirelim başka bir tavada sıvıyağda soğan ve sarımsağı soteleyelim üzerine önce tavuk etlerini minik doğrayarak alalım o da sotelendikten sonra doğranmış mantarları ekleyelim mantarlar da piştikten sonra beşamel sosun üzerine boşaltalım en son kaşar peyniri rendesi serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim lokum gibi pişen karnıbaharlar parmakları bile yedirebilecek lezzette |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|