Patlican Dolma Turşusu Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlican Dolma Turşusu TarifiPATLICAN DOLMA TURŞUSU TARİFİ 20 tane turşuluk patlıcan 1 tane lahana 2 bağ yaprak kereviz 1 baş sarımsak 1 kilo sirke tuz 2 adet sivri biber Yapılışı Patlıcanların sapına yakın yapraklı kısımları kesin, sapları üzerinde bırakın ve iyice yumuşayana kadar haşlayın 2 tahta arasına koyup bir ağırlıkla bastırın, suyunun akmasını sağlayın Lahana, biber ve sarımsağı çok ince kıyın Patlıcanların içini açıp ortasına doldurun Haşlanmış kerevizle güzelce sarıp bağlayın Kavanoza yerleştirin Tuzlu soğuk siraaai üzerine dökün Bir hafta sonra turşu hazırdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|