09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Çorbası İ
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı salça
55 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
2-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Tereyağından iki 2 çorba kaşığı alarak üzerine unu ilave edin
- Orta hararetli ateşte, un sararana dek sürekli karıştırarak kavurup, kenarda bekletin
- Ayrı bir kapra, kalan tereyağı ile salçayı birlikte 2-3 dakika kavurup, ateşten alın
- Tekrar ocağa aldığınız kavrulmuş unun içine, azar azar 55 su bardağı suyu ilave ederek topaksız kıvama getirin
- Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak çorbayı pişirin
- Çorba koyulaşmaya başladığında üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın
- Ateşten alıp, kaselere aktarın
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip, servis yapın
|
|
|