Çelebi Çorbasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çelebi Çorbasi




ÇELEBİ ÇORBASI

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
300 gram taze iç bezelye,
300 gram haşlanmış tavuk,
50 gram tütsülenmiş dil,
6 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı: Tuzlu kaynar suda bezelyeleri haşladıktan sonra bunların suyunu döküp bir kenarda tutmalı Dille tavuk parçalarını tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı Bir tencereye et suyunu koyup kaynatmalı Su kaynamaya başlayınca bezelyeyi doğranmış tavuk ve dili katmalı Tuzunu ve biberini de serptikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten indirmeli ve servis kâsesine aktarıp sofraya çıkarmalı isteyenler bu çorbaya rendelenmiş kaşer peyniri de serpebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.