Topalak Çorba (Adana)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Topalak Çorba (Adana)




TOPALAK ÇORBA (ADANA)

=MALZEMELER=

1/2 kg ince bulgur,

250 gr yarma,

1 çay bardağı haşlanmış nohut,

1'er çorba kaşığı yağ ve salça,

sarımsak,

ekşi,

tuz,

nane,

kırmızıbiber

=HAZIRLANIŞI=

Bulgur ile yarmayı, üzerine biraz sıcak su dökerek yoğurun Bu karışımdan parçalar alınarak bilye gibi yuvarlayın Topalakları kaynamış suya atıp kaynatın İçine haşlanmış nohutları da ekleyip iyice pişirin Tavada yağ, salça, sarımsak ve baharat karışımını kaynatarak sos haline getirin ve üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.