![]() |
Bademli Balik Çorbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Balik ÇorbasiBADEMLİ BALIK ÇORBASI Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 1/2 kilo dil balığı, 150 gram kırık pirinç, 100 gram badem içi, 100 gram salam, 40 gram margarin yağı, 1/2 tava ekmeği, 3 yumurta, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz, 1 gram safran, 8 bardak et suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı : Dil balığını önce filetolara ayırın sonra her filetoyu küçük parçalara doğrayın ![]() ![]() ![]() Beri yanda margarin yağını bir tencereye koyarak ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzunu ve biberini de serptikten sonra hafif ateşte yarım saat pişirin ![]() ![]() ![]() Beri yanda tava ekmeğini dilim dilim kestikten sonra kenarlarındaki kabuklu kısımlarını çıkarın ve fırında her iki taraflarını kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|