Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriAndaloz çorbası MALZEMELER 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tencereye margarini koyup eritin Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin 5 bardak su katıp kaynatın Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriAş Çorbası (4 Kişilik) MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane HAZIRLANIŞI Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun Küçük parçalar koparın Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin Soğanları yemeklik doğrayın Kızdırılmış sıvı yağda kavurun Salçayı da ilave edip karıştırın Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin Kaynayınca mercimek ve nohutu katın En son olarak erişteleri ilave edin Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriAya Köfteli Çorba (6-8 Kişilik) MALZEMELER 280 gr Yoğurt (1 su bardağı) Nane Tereyağı 200 gr Kıyma Tuz , Karabiber 15 lt Et Suyu 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1/2 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi Kızartmak İçin Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın Et suyunu kaynatın İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin Köfteleri ekleyin 5 dakika daha kaynatın Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin Tereyağını kızdırın İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriAyran Çorbası MALZEMELER 1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su HAZIRLANIŞI Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin Soğuk servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBalık Çorbası (2) MALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 kuru soğan 1 havuç 2 defne yaprağı 1 demet maydanoz 25 litre su 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 taze soğan 2 pırasa 5 diş sarmısak 2 domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı kekik 6 dilim ekmek 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı rakı 2 portakal kabuğu Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayınHalka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun Rakı ve tuzunu ekleyin Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın Bir diş sarmısağı ezerek, mayonezle karıştırın Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBalık Çorbası Terbiyesi (4 Kişilik) MALZEMELER 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin Bu işlemi yaparken unun topaklanmamasına dikkat edin Limon suyunu ve yumurta sarılarını ilave edip çırpın Bu sos içinde mayonez ve krema gibi katkı maddeleri bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBalkabağı çorbası MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin Derin bir tencereye koyun Sütü ve suyu ekleyin Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın Kalan çorbayı mikserden geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBezelye Çorbası MALZEMELER 1/2 kg bezelye 1 adet domates 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı pirinç maydanoz tuz HAZIRLANIŞI Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin Rendelediğiniz domatesi ilave edin ve bir süre beraberce pişirin Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBolu Tarhana Çorbası MALZEMELER 100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatınKüçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBörek Çorbası MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin Kıymayı ilave ederek kavurun Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin Çok az yağda salça ve naneyi ezin Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin Sıcak olarak servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBreton çorbası MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuz 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın Sabah yıkayıp süzdürün Soğanları soyup piyaz doğrayın Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBrokoli çorbası MALZEMELER 500 gr brokoli 2 adet pırasa 3-4 kaşık sıvıyağ 100 gr krema tuz karabiber HAZIRLANIŞI Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun Sonra brokoli ekleyin Tekrar kavurun Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika düdüklü tencere de pişirin Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz) |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBuğday Aşı Çorbası (6 Kişilik) MALZEMELER 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz HAZIRLANIŞI Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin Suyu bir tencereye süzün Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin 30-35 dakika pişirin Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin Kaynamakta olan karışıma ekleyin Yoğurt ve yumurtayı çırpın Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kıyılmış domatesleri ekleyin 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin Bu karışımı da çorbaya ekleyin Tuzunu ayarlayarak servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriBuğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik) MALZEMELER 1 Su Bardağı Buğday 1 Bütün Tavuk 12 Su Bardağı Su 1 Kase Konserve Bezelye 1 Kereviz 1 Havuç 1 Dal Taze Soğan 4-5 Dal Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Domates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Karabiber Tanesi HAZIRLANIŞI Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın Doğradığınız sebzeleri ilave edin 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın |
Tüm Çorba Tarifleri |
09-05-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüm Çorba TarifleriÇabuk mantar çorbası MALZEMELER 2 torba kuru mantar 500 gr soğan 1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber 2 diş sarmısak 6 yemek kaşığı soya yağı 1/2 lt hazır sebze suyu 4 dilim tost ekmeği Tuz, karabiber 100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri Biraz maydanoz Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu HAZIRLANIŞI Mantarları yıkayın 1/4 lt suda haşlayın Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın Sarmısağı ince doğrayın 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün Hepsini dökerek 10 dk kadar pişirin Ekmeği küp şeklinde doğrayın Soya yağını tavada ısıtın Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|