Hayrabolu Tatlısı |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayrabolu TatlısıHayrabolu Tatlısı Malzemesi: 1 kg tuzsuz peynir, 8 yumurta, 250 gr un, 250 gr irmik, 2 çay kaşığı karbonat Yapılışı: Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır İçine 8 yumurtanın ikisinin akı ayrılarak hepsi kırılır Unla irmik beraberce, Karbonatla birlikte yoğrulur Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir Piştikten sonra 1250 gr su, 1 kg toz şekerle yapılan şerbet kaynamaya başladığı zaman tatlılar kepçe ile içersine atılır 20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|