![]() |
Bademli Nohutlu Piliç (Fas) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Nohutlu Piliç (Fas)Bademli Nohutlu Piliç (Fas) 1 (yaklaşık 1 250 g derisi temizlenip, 4'e bölünmüş) 200 g (1 gece suda bekletilip, süzdürülmüş) 75 g (kahverengi zarları soyulup, fırında altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavrulduktan sonra, iri doğranmış) 1 tatlı kaşığı un (tercihen kepekli un) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı kara (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 iri (iri doğranmış) 4 diş (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı) bir tutam zerdeçal (isteğe bağlı) bir tutam tarçın (isteğe bağlı) bir tutam kimyon (isteğe bağlı) 2 çorba kaşığı kuşü 2 1/2 su bardağı tuzsuz suyu 2 çorba kaşığı suyu (taze sıkılmış) 200 g kuskus Süzdürülmüş ları birtencereye koyup, üstlerini 2,5 cm örtecek kadar su ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabakta un, tuz ve karai karıştırıp, parçalarının her yanlarını unlu karışıma bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavaya ları koyup, ateşi kısarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, kalan suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|