![]() |
!!!Mükemmel Pilavın Sırları!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() !!!Mükemmel Pilavın Sırları!!!Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin ![]() ![]() Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır ![]() Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz ![]() ![]() Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin ![]() ![]() Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır ![]() ![]() ![]() Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın ![]() ![]() Pilavı pişirirken asla karıştırmayın ![]() ![]() Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz ![]() ![]() ![]() +rep pls |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|