Buzlu Vişne |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buzlu VişneBuzlu vişne Hazırlama süresi 25 dakika 6 kişilik 225 kalori Malzemeler: 750 ml vişne suyu 90 gram şeker 180 gram frenk üzümü 600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne Hazırlanışı: * Vişne suyunu bir tencerede ısıtın * Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın * Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın * İçine hazırladığınız şurubu ilave edin * Meyveli karışımı, soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın * Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın * Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin * Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde, tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|