Yemek Adı : Güveçte Bıldırcın |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Adı : Güveçte BıldırcınYemek Adı : Güveçte bıldırcın Mutfak : Türk Türü : Av Etleri MALZEMELER orta boy güveç için 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125 gr tereyağı 1 adet küçük soğan 2 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber HAZIRLANIŞI Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirinBıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın AFİYET OLSUN ! |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|