Kuşbaşılı Çanak Pide |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşılı Çanak PideKUŞBAŞILI ÇANAK PİDE =MALZEMELER= 5 su b unyarım p yaşmayasu,tuz iç harcı için: 400 gr kuşbaşı et 3 biber 1 domates 5 dal yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 çorba k salçasıvıyağ tuz, karabiber =HAZIRLANIŞI= Önce unun ortasına yaşmayayı alın Ortasına ılık su koyarak mayayı ezin Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak birhamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın Bu arada iç harcı içinkuşbaşı eti minik minik doğrayın İçine küp doğranmış domatesibiberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyin En son tuz,baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim Hamurumuz mayalandıktansonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım ![]() Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim Fırının en yüksek ısısında altüst kızarana kadar pişirelim Daha sonra kenarlarına tereyağ veyasıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|