Kuzu Kapama (Rumelı Usulü) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kapama (Rumelı Usulü)KUZU KAPAMA (RUMELI USULÜ) MALZEMELER 1 kg parça halinde kuzu kol 1 demet maydanoz 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 2 demet taze sarmısak 8 demet taze soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|