Kiymali Pide Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiymali Pide TarifiKIYMALI PİDE TARİFİ 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt 1 kibrit kutusu kadar yaş maya 1 adet yumurta sarısı 1 adet yumurta 1 kahve fincanı eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı sıvıyağ karabiber tuz 1 adet soğan 2 adet sivri biber maydanoz 500 gram kıyma YAPILIŞI: ılık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin Margarini eritin Unu derin bir yoğurma kabına dökün Ortasını açın ve erittiğiniz margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soğanı kavurun Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın Ateşten alıp ılınması için bırakın aaagaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|