Mantarli Börek Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarli Börek TarifiMANTARLI BÖREK TARİFİ 3 yumurta yarım litre süt 1 kilo yufka 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ içine konulacak malzemeler : 200 gr mantar 125 gr kıyma 2 adet soğan maydanoz tuz karabiber Yapılışı soğanı ince ince doğrayın Pembeleşene kadar kavrun Üzerine kıyma ekleyin ve pişirin ince kıyılmış mantarları da koyup suyu çekene kadar pişirin Pişirdiğiniz bu harca maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın Böylece birazdan kullanacağamız börek içini hazırlamış oldunuz 3 yumurtayı çırpın Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın 1 adet yufka alıp yağlanmış fırın tepsisine düzgün olarak kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirin Yufkanın üzerine sütlü karışımı bir kaşık yardımı ile alarak yayın Bu işlemi tepsinin üzerine sereceğiniz diğer 2 yufka için de yapın 3'üncü yufkanın üzerine önceden hazırlanmış mantarlı içi eşit şekilde yayın Geriye kalan üç yufkanın aralarına daha önceden yapmış olduğunuz gibi sütlü karışım sürerek, ilk yufkanın kenarlara taşan kısımlarını tüm yufkaların üzerine kapatın 1 yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürün 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|