Patlıcanlı Gül Börek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Gül Börek



Malzemeler:

4 adet hazır yufka
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

2 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
1 talı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Yapımı:

Patlıcanlar soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Tencereye yağ konur, ısınınca ince kıyılmş soğan katılır Soğan şeffalaşınca patlıcan, salça ve tuz atılır Kapaklı, kısık ateşte 20 dakika pişirilir Her yufka sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen olarak 4 parçaya kesilir Yüzeyine süt, yumurta beyazı ve yağ karışımı sürülür Geniş kenarına soğumuş patlıcanlı iç konur, önce rulo yapılır, sonra kendi etrafında döndürülür Diğer yufkalara da aynı işlemler yapılır Börekler yağlanmış tepsiye yerleştirilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür Tepsi 190 derece fırına sürülür, Börekler kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.