Reçel Kurabiye |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçel KurabiyeReçel Kurabiye tarifi için Malzemeler : - 125 gram margarin - 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 çay bardağı pudra şekeri - Aldığı kadar un - böğürtlen reçeli (arzuya göre değiştirilebilir) Reçel Kurabiye yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>- böğürtlen reçeli hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz - yoğurduğumun hamurdan ufak parçalar koparıp yuvarlıyarak yağladığımız fırın tepsisne yerleştiriyoruz - tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin ortasını parmağımızla bastırmak süretiyle çukurlar oluşturuyoruz - kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz - pişen kurabiyelerimiz soğumasını bekledikten sonra çukur yerlerine bir çay kaşığı reçel koyuyoruz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|