Şeftali Tatlısı Tarifi
Şeftali Tatlısı Tarifi - Kırıntılı Şeftali Tatlısı malzemeleri - Kırıntılı Şeftali Tatlısı yapılışıŞeftali Tatlısı Tarifi - Kırıntılı Şeftali Tatlısı malzemeleri - Kırıntılı Şeftali Tatlısı yapılışı Malzemeler4 adet şeftali1 çay bardağı portakal suyuİçi için:15 adet pötibör bisküvi1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı zencefilYarım limon kabuğu rendesi1 çorba kaşığı margarin1 çay bardağı şekerYapılışıŞeftaliler soyulur, ortadan ikiye kesilir Bir fırın kabına yerleştirilir Üzerine portakal suyu gezdirilir Bisküvi kırıntı haline getirilir ve diğer iç malzemeleriyle karıştırılır Şeftalillerin üzerine paylaştırılır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir
|