Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pandispanya, rulo, şeftalili

Şeftalili Pandispanya Rulo

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Pandispanya Rulo




Şeftalili Pandispanya Rulo

Kullanılacak malzeme: 2 Kahve fincanı tozşeker, 3 yumurta, 2 kahve fincanı un, 200gr şeftali marmelatı, 150 gr iç fındık, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, yeteri kadar pudraşekeri

Yapılışı: Porselen bir kaseye yumurtaların sarıları konur Buna tozşeker katılır ve beyaz bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır Un elekten azar azar akıtılarak çırpılmakta olan yumurtaya katılır Bir başka porselen kaseye yumurtaların akları boşaltılır 1 çay kaşığı tuz eklenip karışım köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır Bu köpük, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılmakta olan yumurta sarılarına azar azar katılır Büyükçe alçak kenarlı ve dikdörtgen biçiminde bir fırın tepsisi iyice yağa bulanın Üstüne tepsiye göre kesilmiş bir yağlı kağıt kaplanır Kağıdın üstü de iyice yağa bulanir Sonra hamur tepsiye dökülür ve bir spatulayla iyice yayılır Tepsi iyice kızdırılmış fınna (200 ° C) yerleştirilir ve on dakika pişirilir Hafifçe kavrulmuş iç fındığın kabukları ayıklanır 5-10 tanesi tatlının süslemesi için bir kenara ayrılır Geri kalanının yarısı ince ince kıyılır Diğer yarısı ise daha irice doğranır (veya kıyılır) Marmelat porselen bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırılır Üçte biri süsleme için ayrılır Geri kalanına ince kıyılmış iç fındık katılır ve iyice karıştırılır Hamur pişince fırından çıkarılır, geniş bir servis tabağına veya bir bezin üzerine başaşağı edilip tepsiden çıkarılır Yağlı kağıt da pandispanyayı zedelememeye dikkat ederek alınır Hemen üstüne fındıkla karıştırılmış marmelat dökülür ve spatulayla düzenli bir biçimde yayılır Pandispanya daha ılıkken yanlamasına rulo biçiminde sarılır Böylece marmelat, pandispanya katlan arasında kalmış olur tki yandan taşacak marmelet spatulayla temizlenir Rulo, açılmaması için kuru bir beze sarılır ve soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca bezden çıkarılır, bir kenara aynlmış olan marmelat spatulayla üstüne sürülerek yayılır Bunun üstüne de irice doğranmış fındık içi ve pudraşekeri serpilir Fındıklar da dizi halinde sıralandıktan sonra tatlı servis tabağına yerleştirilir Keskin bir bıçakla dilim dilim kestikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.