Kakaolu Vejeteryan Kek |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu Vejeteryan KekMalzemeler: - 1+ 1/2 su bardagi un - 1 bardaktan biraz fazla tozseker - 4 yemek kasigi kakao - 1 tepeleme cay kasigi karbonat - 1 cimdik tuz - 1 su bardagi soguk su - 1/4 su bardagi siviyag - 1 yemek kasigi sirke - 1 tatli kasigi toz vanilya Yapilisi: - Unu, sekeri, kakaoyu, karbonati, tuzu ve vanilyayi genisce bir kabin icinde karistirin - Ortasini acip icine soguk suyu, siviyagi ve siraaai koyup buyuk tahta kasikla veya tel cirpma aleti ile karisana kadar karistirin - Kucuk kare veya yuvarlak kek kalibinizi yaglayip unlayin Ardindan parsoment kagidi ile dibini kaplayin Karisimi icine dokup yayin - Onceden isitilmis 350F(175C) dereceli firinda ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin Kenarlarini bicakla gecin Yavasca ters cevirip kagidi cikarin ve alttan hava alacak sekilde varsa tel izgaranizda sogumaya birakin Eger yoksa kagidi cikarmadan sogukca bir yerde ilitin Sicaktan dolayi kekik alti islanip yumusayabilir ama yinede tadi guzel olacaktir KEKIN UST KREMASI HAKKINDA: Cokca sorulan ve bircok kek resimlerinde rastlayabileceginiz kekin ustunu suslemede kullandigim sey Amerika'da POWDERED SUGAR veya ICING SUGAR diye satiliyor Pudra sekeri ve bir miktar nisastadan olusuyor Su veya herhangi baska bir meyva suyu veya kahve ile katica bir kivamda karistiriyorsunuz Catalla ancak akabilecek sivilikta sonra keklerinizin ustune ince ince catalla sekil vererek dokuyorsunuz O katilasinca resimdeki gibi oluyor TURKIYE'dekiler icin veya bulamayanlar sade pudra sekeri ile bir miktar karistirip aaagah ustunde ince dokerek deneyebilirsiniz Eger katilasirsa keklerdede ayni sekilde kullanabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|