Van Pasta |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Van PastaVAN PASTA MALZEMELER Kek İçin : 3 yumurta 1 bardak şeker 1 bardak un 1 paket kabarrtma tozu 2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı kakao Kreması İçin : 1/2 lt süt 1/2 paket sana 1 paket vanilya 15 su bardağı şeker 6 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı hindistan cevizi Sosu İçin : 1 bardak su 2 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un HAZIRLANIŞI Kek pişirilip ikiye bölünür Kreması hazırlanır ( Krema için verilen malzemelerin hepsi tencereye konulup koyu bir hal alana dek pişirilir) Hazırlanan krema kesilen kekin yarısına dökülür ve diğer parçasıyla kapatılır Üzerine bir naylon poşet geçirilir buzlukta krema sertleşene kadar brakılır Sosu için su , kakao, şeker, un koyu kıvama gelene dek pişirilir Ilık hale gelince kekin üzerine dökülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|