Çilekli Kremalı Milföy |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Kremalı MilföyÇILEKLI KREMALI MILFOY Malzemeler: 4 yaprak milföy hamuru 1 adet yumurtanin sarisi 1 paket çilekli krem santi 1 su bardagi soguk süt Yarim kg çilek 4 çorba kasigi pudrasekeri TARIFI: Milföy hamurlarini çözdürdükten sonra kalp seklindeki kalipla kesin Firin tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarisi sürün Önceden isitilmis 190 derece firinda 10 dakika pisirin Firindan çikarip, sogumaya birakin Soguduktan sonra, milföy hamurlarini enlemesine ikiye kesin Çilekli krem santiyi sütle birlikte mikserde çirpin Çilekleri yikayip, üzerine 2 çorba kasigi pudrasekeri serpin Çileklerin yarisini ve çikan sekerli çilek suyunu blenderden geçirin Çilek suyuna, kalan 2 çorba kasigi pudrasekerini ekleyip, karistirin Ikiye böldügünüz milföy hamurlarinin yarisina kremayi sürüp, üzerlerine çilek yerlestirin Diger milföy hamurlarini üzerlerine kapatin Çilek suyundan hazirladiginiz sosu gezdirin Püf noktasi Tatliyi yaptiktan sonra arta kalan çilekleri yikamadan buzdolabinda ve agzi açik kese kagidi içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|