Ahududulu Pasta Tarifi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu Pasta TarifiAhududulu Pasta tarifi için Malzemeler : 35 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ) 2 çorbakaşığı pudra şekeri 3/4 su bardağı yağsız süt 15 çorbakaşığı tozşeker 25 çorbakaşığı un 225 gr ahududu pudra şekeri 2 yumurta 2 limon 6 Kişilik Ahududulu Pasta yemeğinin hazırlanışı: Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın Bir kapta 35 çorbakaşığı margarini eritin Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün 190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin Sıcak sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|