![]() |
Kurşunkalem Neden Altıgendir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() Kurşunkalem Neden Altıgendir ?Kurşunkalem Neden Altıgendir ? Esasında en kolay üretim biçimi kare kesitli kurşun kalemdir ama yazarken elde tutulması pek kolay değildir ![]() Yuvarlak kalemlerin elde tutulması kolaydır ama üretimi pahalıdır ![]() Altıgen kesitli kalemler ise orta yoldur ![]() Yuvarlak kesitli kalemler kadar kullanılması kolay ve üretimi daha ucuzdur ![]() Sekiz yuvarlak kurşunkalem için harcanan ağaçtan, dokuz altıgen kesitli kalem yapılabilir ve üretim safhası bir kademe daha kısadır ![]() Tabii ki, alıcılar için üretim maliyetlerinin pek önemi yoktur ![]() ![]() Kurşunkalemlerin dışının sarıya boyanarak satışı 1854 yılma dayanır ![]() ![]() 1890 yılında Avusturya'da L&C Hardtmuth Co ![]() ![]() Bu kurşunkaleme meşhur Hindistan elması olan 'Koh-I-Moor' adı verilmişti ve altın sarısına boyanmıştı ![]() ![]() Bu kurşunkalem o kadar beğenildi ve o kadar başarılı oldu ki, sarı renk kurşunkalemdeki kalitenin bir simgesi olarak kaldı ![]() ![]() ![]() Kurşunkalemlerin içinde kesinlikle kurşun yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|