![]() |
Bir De İstanbul’a Geldim Ki ! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bir De İstanbul’a Geldim Ki !Büyük şair Mehmet Âkif’in kahramanı İkinci Meşrutiyet’in ilânından sonra, uzun bir seyahatin ardından İstanbul’a döner: Bir de İstanbul’a geldim ki: bütün çarşı, pazar Naradan çalkanıyor, öyle ya ![]() ![]() ![]() Galeyan geldi mi, mantık savuşurmuş ![]() ![]() ![]() Vardı aklından o gün her kimigördümse zoru ![]() Kimse farkında değil, anlaşılan, yaptığının; Kafalar tütsülü hulya ile, gözler kızgın; Sanki zincirdekiler hep boşanır zincirden, Yıkıvermiş de tımarhâneyi çıkmış birden! Zurnalar şehr ahalisini takmış peşine; Yedisinden tutarak ta dayanın yetmişine! Eli bayraklı alaylar yürüyor dört keçeli, En ağır başlısının bir zili eksik, belli! Ötüyor her taşın üstünde birer dilli düdük ![]() Dinliyor kaplamış etrafını yüzlerce hödük! Kim ne söylerse, hemen el vurup alkışlayacak -Yaşasın ![]() -Kim yaşasın? -Ömrü olan ![]() Şak! Şak! Şak! Ne muhteşem bir tasvir! Şimdi bu mısralardaki bir kelimeyi -Âkif’in mânevî huzurundan izinle- değiştirip şöyle diyeceğim: Bir de İstanbul’a geldim ki: bütün çarşı, pazar Naradan çalkanıyor, öyle ya ![]() ![]() ![]() “Seçim sath-ı mâili” ifadesini ilk kim kullandıysa doğrusu çok iyi gözlem yapmış ![]() ![]() Caddelerde başımızın üzerinde bir baştan ötekine rengârenk parti bayrakları sallanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, İstanbul’a geldim! Ayşe G ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|