09-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
2008 Tanıtımını Yapacak Ajans Aranıyor
Bakanlık, 2008 yılı reklam faaliyetlerini başlatmak için ihaleye çıkıyor İhale, 28 Eylül'de Berlin'de gerçekleştirilecek Tanıtım faaliyetleri eylül ayındaki ihalenin ardından en geç Ocak 2008'de tüm dünyada başlatılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelecek yıl turizme yönelik reklam faaliyetlerini başlatmak için ihaleye çıkıyor Bakanlık, Türkiye'nin tanıtımı için proje hazırlayacak şirketi Berlin'de gerçekleştirilecek ihalede belirleyecek
Geçen yıl Alman Sea Ajans'ın aldığı ihalenin bu yıl kim tarafından kazanılacağı merak ediliyor Tanıtım faaliyetlerinin ülaaae gelen turist sayısına önemli katkı sağladığı belirtiliyor 2007'de Türkiye için ana slogan olarak 'Welcome Home' kullanılmıştı Billboardlarda ve afişlerde kullanılan resimlerde ise kollarını yana açan ve Türkiye'nin 'T'sini oluşturan insan figürleri yer almıştı Yaklaşık 120 milyon dolarlık bütçe harcanmıştı Yetkililer, bu yıl da aynı rakamın altına düşülmeden, reklam için önemli bir bütçe ayrılacağını ifade ediyor
Türkiye'nin 2008 yılında tüm dünyaya reklamını yapacak şirketi belirlemek adına yapılacak ihale 28 Eylül'de Berlin'de gerçekleştirilecek Tanıtım faaliyetleri eylül ayındaki ihalenin ardından en geç Ocak 2008'de tüm dünyada başlatılacak Geçen yıl 73 ülkede yürütülen tanıtım faaliyetleri, bu yıl da yine aynı ülkelerde devam ettirilecek Uzakdoğu, Ortadoğu ülkeleri için de ayrı ayrı şirketlerle çalışılacak Her kültüre özgü farklı tanıtım kampanyaları yürütülecek Kampanyalarda, Türkiye'nin güçlü yanları, turizm çeşitliliği tanıtılacak Kültür turizmi, şehir turizmi, kongre, sağlık-termal, golf turizmi ve sportif aktivitelere vurgu yapılacak Türkiye'de yılın 12 ayı boyunca her türlü aktivitenin yapılabileceği mesajı işlenecek Tanıtım içerisinde klasik yöntemlerin yanı sıra internet gibi teknolojik ürünlere de ağırlık verilecek Türkiye, turizm geliri açısından dünyada 11'inci, en çok turist çeken ülkeler sıralamasında ise 9'uncu sırada yer alıyor Turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı ülke, 2007'nin ilk altı ayında 9,1 milyon turist ağırladı 2023 yılına yönelik hedef ise 65 milyon turist ve 85 milyar dolarlık gelir Türkiye, 2006 yılında 2 bin 953 konuk ağırladı Bu rakam, 1 milyon 200 bin yeni liralık reklam kampanyasına denk geliyor![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|
|
|