![]() |
Sokaklardan Toplardık Oyuncakları |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sokaklardan Toplardık Oyuncakları“o günlerden birinde, ilk banka kartı çıktığında herkes saldırırcasına bankaya koştu, ‘aman benim de bir tane olsun’ diye diye cüzdanlarını uzun süre açık tutar, birileri görsün diye kartlarını, beklerlerdi hatırlıyorum da babalarından aldıkları haftalıkları bile bankaya yatıranlar vardı o günlerde fast food’lar da pek yeniydi her an düşecekmişim hissi veren rahatsız sandalyelerinde oturmak için kapıda beklemekten bile haz duyarlardı şimdi bakıyorum önlerinden geçerken ne kadar da boş görünüyorlar çok geç anlıyoruz bazı şeyleri döner’in lezzetinin hiçbir hamburgere değişilmeyeceğini mesela” haftada bir, cumartesi geceleri çok geç vakitte türk sineması çıkardı televizyonda sabırsızlıkla en rahat köşelerine kurulup beklerlerdi kim oynuyor kim? ‘Türkan Şoray mı yoksa?’ soruları fısıltı halinde dolaşırdı odaları şimdi her gün kaç kere ![]() ![]() ![]() üstelik artık kimse de beklemiyor o heyecanla ‘eskiden ![]() ![]() ![]() “orada ne yapıyorlar? sarıya boyamışlar kocaman kayayı, arkasında oturmuş bakıyorlar ama neye? peki ne düşünüyorlar? ve ne için oradalar? büyük bir dağın tepesinde, uçurumun hemen ucunda kaya düştü düşecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve arkasında altı oturmuş adam ![]() ![]() ![]() neden? dua ediyorlar sanki, duaya ihtiyacımız var evet yüzlerinde korku mu, belki de saygı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niye? hayatın tadı acı, hayatın dayandığı duygu acı bir imtihan her an sevinmek bile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() orada ne yapıyorlar? kim bunlar?” “oralardan bana baktığını biliyorum, bu yüzdendir yüzümü çevirişim o topraklardan ben sevmeyi bilemedim belki, bir öğreten olmadı ille de öğrenmeli mi? evet, buralarda öğrenmeden bir sonraki basamağa çıkılamıyor” “karpuz çekirdekleri kurutulup kavurulunca ![]() ![]() ![]() beyazın bembeyaz olması için yeni deterjanlardan alınınca ![]() ![]() ![]() modası geçmiş makineler bir yenisiyle değiştirilince ![]() ![]() ![]() ‘hayat böyle devam edip gidiyor işte’ diyenlere bakınca ![]() ![]() ![]() bana da, ‘hayat böyle devam edip gidiyor işte’ demekten başka söz kalmıyor ![]() mum geceler başlar ve o tedirginlik bir ok gibi saplanır: Ne yaptım ben! bir de, ne yaptın sen!” “sokaklardan toplardık oyuncaklarımızı,
ağaçların başından, çalıların arasından, suyun içinden, mis kokulu havadan ![]() ![]() ![]() evlerin odaları hep tertemiz kalırdı, hep düzenli ![]() ![]() ![]() çünkü biz sokaklardan toplardık oyuncaklarımızı”
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|