Çerkez Tavuğu Tarifi |
01-27-2007 | #1 |
ву_вαяαη
|
Çerkez Tavuğu TarifiMalzemeler 3 bardak ceviz içi 2 dilim ekmek içi 2-3 kahve kaşığı kırmızı biber 1 kahve kaşığı karabiber 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 avuç maydanoz yaprağı 1-2 diş sarımsak yeteri kadar tuz 1 tavuk Yapılışı Tavuk iyice temizlenir Ocak alevinde alazlanarak tüyleri alınır Yıkanır ve haşlanır Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir Islatılıp sıkılmış ekmek içi kırmızı biber, dövülmüş sarımsak ve tuz konup karıştırılır İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ bir kaseye ayrılır Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|