Sonbahar Mevsimiyle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sonbahar Mevsimiyle İlgili ŞiirlerSonbahar Mevsimiyle İlgili Şiirler Sonbahar Mevsimiyle İlgili Şiirler-Sonbahar mevsimi ile ilgili şiirler Sonbahar İşte yine sonbahar, Renk cümbüşü ağaçlar Sararıp kızarmışlar, Dallardaki tüm yapraklar İşte yine sonbahar, Dışarıda rüzgâr, fırtına var Düşmemek için adeta, Dallara sarılmış yapraklar İşte yine sonbahar, Yenik düşüyor yapraklar Ağaçların dibine uzanmış, Adeta ağlıyorlar İşte yine sonbahar, Bir başka ahenk var Kuruyan yapraklardan, Çıkan çığlık sesi var İşte yine sonbahar, Romantik bir hava var Sanki yüreğimizi ısıtıyor, Güneş rengi yapraklar İşte yine sonbahar, Sessizliğe bürünüyor, Tüm ağaçlar ve dallar Elbet yeşerecekler, Önümüzdeki ilkbahar *** Bekler SONBAHAR Göç kervanını yükler sonbahar Her şeyi çeyize ekler sonbahar Giyer yapraklardan gelinliğini, Sevgilisi kışı bekler sonbahar *** Sarı Sonbahar Bak uzaklaştırdın güneşi bizden, Yeşili soldurdun sarı Sonbahar Haber verirsin soğuk kışı güzden, Bağımı yoldurdun sarı Sonbahar Sapsarı ettin yeşil yamaçları, Yerlere indirdin yaprak taçları, Çırıl çıplak soydun gör ağaçları, Dalımı öldürdün sarı Sonbahar Sen gelince ölüm kokusu kokar, Bir yaşamın bitişi yüreğimi yakar, Acımasız tavrın canımı sıkar, Halime güldürdün sarı Sonbahar Ambardan, silodan dolar boşları, Tembele ders verir soğuk kışları, Sarılığından korkar göçmen kuşları, Kuşumu saldırdın sarı Sonbahar Sarı güzelliğine doymuyor gözüm, Katarsın yaşama tat aşım tuzum, Başlattın eğitimi yükselir hazım, Hayatı yeldirdin sarı Sonbahar Güzün DOĞANİ’ YE verdin tahılı, Bereket katarsın evime malı, Sen olmazsan olmaz arının balı, Arımı kaldırdın sarı Sonbahar *** Ben En Çok Sonbahar’ı Seviyorum Ben en çok sonbahar’ı severim Ben en çok baharın sonunu severim Ne kış kadar üşütür sonbahar Nede yaz kadar yakar içini Hep bana yakındır çünkü sonbahar, Hep benden yanadır, bana döker için Yapraklar bile iple çeker gelişini toprağa değebilmek için Hele kuşlar, onlar bile yolunu gözler sevdiğine kavuşmak için Sonbahar gelse de göç etsem sevdiğimin yanına diye Güneş kendi halinden memnun zaten her zaman O hep aynı ısıtır Ama sonbahar bunun adı Onu da kandırır Çaktırmadan… Ben en çok sonbahar’ı severim Yaz da güzeldir… Kış da beğenir kendisini bazen O bahar yok mu Aklı sıra kafa tutar sonbahar’a… Ama dedim ya ben en çok sonbahar severim… Çünkü Ben seni Sonbaharda tanıdım *** ADIM SONBAHAR Nasıl iş bu Her yanına çiçek yağmış Erik ağacının Işık içinde yüzüyor Neresinden baksan Gözlerin kamaşır Oysa ben akşam olmuşum Yapraklarım dökülüyor Usul usul Adım sonbahar Atilla İlhan *** Sonbahar Her ilkbahar yeşerir yapraklar dallarda Sevgi ile sarılır tüm ağaca Sonbahar gelsin istemez yapraklar Bilirler sonbaharı, Sonbahar ayrılıktır, özlemdir, hasrettir Hep kalmak isterler dallarda ayrılmaksızın Tıpkı bize benzerler yapraklar Ben sensizliği nasıl istemezsem yapraklarda Bilirler sonbaharı, Sonbahar ayrılıktır, özlemdir hasrettir Her yeni gün doğacak güneş gibi Kalmak isterler dallarda Düşmek istemezler yapraklar toprağa Bilirler sonbaharı, Sonbahar ayrılıktır, özlemdir, hasrettir Yalnızlığı istemezler Tıpkı bize benzerler yapraklar Ayrılmak istemezler sevdiklerinden Bilirler sonbaharı Sonbahar ayrılıktır, özlemdir, hasrettir *** Sonbahar Yağmurları Hatıran oldu sonbahar yağmurları Yağmur damlamdın bir zamanlar Hatıran oldu sonbahar yağmurları Korkularım kaldı yağan yağmurda Hatıran oldu sonbahar yağmurları Eylülde açmazdı kardelenler çünkü Hatıran oldu sonbahar yağmurları Çok olmadı yollarımız ayrılalı Hatıran kaldı sonbahar yağmurları Kar görmedim gökyüzünde eylülde Hatıran kaldı sonbahar yağmurları Dindi içimdeki sonsuzluk arzusu |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|