|
|
Konu Araçları |
bilgisayarda, kullanılır, simgesi, yeni |
Yeni Tl Simgesi Bilgisayarda Nasıl Kullanılır ? |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Tl Simgesi Bilgisayarda Nasıl Kullanılır ?Yeni TL simgesi klavyede nasıl kullanılır ? Yeni TL simgesi klavyede kullanmak için Yapmamız gerekenleri sıralarsak TCMB sitesine girş yapıyoruzMerkez Bankası’nın resmi sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfanın hemen sağ kenarında ”TL Simge” linki göreceksinizO linke tıkladıktan sonra sizi TL Simgesi’nin jpeg formatına , teknik özelliklerine ve TL simgesini bilgisayar ortamında kullanmanızı sağlayacak olan programa götürecek olan üç ayrı link göreceksiniz En alttaki “TL Simgesini içeren yazı tipini bilgisayarınıza kurmak için tıklayınız” linkine tıklayın Yeni açılacak olan sayfada tüm işletim sistemleri yani Windows, MacOS, Pardus, Debian Linux, RedHat Linux gibi seçenekler göreceksinizBu işletim sistemlerinden size uygun olanı seçip ”exe” dosyasını çalıştırmanız yeterlidirBu ”exe” yi seçerken sistem size klavyenizden hangi işlemleri yapabiliyorsunuz diye yanda açıklamalarını gösterecektir Örneğin Windows için yapılan kurulum, işletim sisteminizin program dosyaları alanına “TCMB” isimli bir klasör yaratıyor Bu klasörde, başlangıç menünüzde bir kısayolu da bulunmakta olan “TLSimgeKisayolexe” programı yer alıyor Bu programı çalıştırıp herhangi bir metin düzenleyicide, “AbakuTLSymSans” yazı tipini seçtiğiniz taktirde AltGr+T ve Ctrl+Alt+T tuş kombinasyonları ile TL simgesini kullanabiliyorsunuz Programı kapatmak için, sistem menüsü alanından TL simgesini sağ tıklayarak “Çıkış” seçeneğini seçmeniz yeterli oluyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|