Derin Dondurucuda Yiyecekler Nasıl Saklanır

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Derin Dondurucuda Yiyecekler Nasıl Saklanır



Derin Dondurucuda Yiyecekler Nasıl Saklanır?

Yiyeceklerin derin dondurucuların içine çok iyi yerleştirilmesi gerekir Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları zamanlardır Ancak havanın gıdalar arasında dolaşmasına elverecek boşluklar bırakılmalıdır

Elektrikler kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayın Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir Eğer yaşadığınız bölgede çok sık elektrik kesintisi oluyorsa, derin dondurucunuzu mümkün olduğu kadar dolu tutmaya gayret gösterin Az gıda koyabiliyorsanız, boşlukları buz torbalarıyla doldurun Çünkü kesintilerde, bu buz torbaları içerdeki soğuk havanın daha uzun süre kalmasına yardımcı olurlar

Siz yokken derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için, bir kavanozu buz küpleriyle doldurup, içine koyun Döndüğünüzde buzlar erimiş, şekil değiştirmişse derin dondurucunuz çözülmüş ve tekrar donmuş demektir Bu, içindeki yiyeceklerin gerektiği gibi saklanamadığına işarettir

Derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı olanları) kullanmayın Çünkü donunca genleşen sıvılar, camın kırılmasına neden olabilir

Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurmayı tercih edin

Dondurduğunuz gıdaların üzerine tarih atın ve dondurucunuzdaki gıdaları kullanırken tarih sırasına göre yerleştirmeye çalışın Böylece dondurulunca, birbirine benzeyen gıdaları ayırt etmeniz kolay olur ve bu sıraya göre de kullanabilirsiniz

Yağlar, protein ve karbonhidratlardan daha zor donar ve derin dondurucudaki saklama ömürleri daha kısadır Bu nedenle pirzola gibi yağlı etlerinizi, derin dondurucuda saklamayı düşünüyorsanız, önce fazla yağlarını ayıklamanız gerekmektedir

Pişirdiğiniz yemeği donduracağınızı önceden biliyorsanız, çok fazla baharat kullanmamaya özen gösterin Çünkü dondurulduklarında baharatların tatları keskinleşebilir

Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapalı plastik torbalarda derin dondurucuda 8 aya kadar, buzdolabında ise 4 aya kadar saklayabilirsiniz

Kızartılmış ya da pane edilerek pişirilmiş gıdaları dondurmaktan kaçının Çünkü bu gıdalar dondurulduğu zaman, lastik gibi olurlar

Meyveler

Meyveyi küçük miktarlarda dondurun Çünkü daha çabuk donar

Meyveyi dondurduğunuz kapta, mutlaka biraz boş yer kalmasına dikkat edin Çünkü meyveler genleşir

Çok olgun muzları, püre haline getirdikten sonra, içine biraz limon suyu ekleyip dondurarak keklerinizde kullanabilirsiniz

Dondurmadan önce sebzelerin haşlanma süreleri

Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suyun içine atın ve kağıt havlular yardımıyla kuruttuktan sonra derin dondurucuya yerleştirin

Lahana (doğranmış): 15 dakika

Havuç: 3-5 dakika arası

Karnabahar, kereviz, biberler: 3 dakika

Mısır: 4-8 dakika

Patlıcan: 4 dakika

Yeşil fasulye: 2-3 dakika

Soğan, ıspanak: 2 dakika

Bezelye: 2-3 dakika

Kabak: 1 Dakika


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.