Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arefenin, başkadır, yeri

Arefenin Yeri Başkadır...

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arefenin Yeri Başkadır...

Arefenin yeri başkadır

Arefe Gününün Yeri Başkadır

Arefe gününden daha faziletli bir gün yoktur Allahü Teala o gün, yer ehli ile meleklere karşı övünür ve (Arafattaki hacıları kast ederek) şöyle buyurur:

Kullarıma bir bakın Saçları başları dağınık, toz toprak içinde her uzak ilden bana geldiler Bu hâlleri ile onlar, rahmetimi ümit etmekteler, azabımdan dahi korkmaktalar Şahit olunuz, onları bağışladım Onların yerlerini cennet eyledim

Melekler derler ki:

Onların arasında biri var ki; yalancıktan bu işi yapar Falan kadın da öyle

Allahü Teâla şöyle buyurur:

Onları da bağışladım

Arefe günü olduğu kadar, hiçbir gün cehennemden daha çok azat edilen olmaz

Bu arada şunu hatırlatalım: Hadislerde zikredilen Zilhicce'nin ilk on gününden maksat ilk dokuz günüdür Çünkü Zilhicce'nin onuncu günü Kurban Bayramı'nın birinci günüdür, bugün oruçlu olmak caiz değildir; ancak o gün de ibadet günüdür Müstehap olan oruç, Kurban Bayramından önceki ilk dokuz gündür On geceye ise, Kurban Bayramı'nın gecesi dahildir Çünkü geceler önce gelmektedir

Ayrıca Zilhicce'nin sekizinci gününe terviye günü dokuzuncusuna Arefe günü; Kurban bayramı gününe (onuncu güne) nahr=kurban günü, ondan sonraki üç güne de teşrik günleri denilmiştir

Bu günlerde kazası olmayanlar, beş vakit namaza ilaveten nafile ibadetlere de ağırlık vermelidirler Kazası olanlar ise daha çok kaza namazları kılmalıdırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com