![]() |
Oruç Tutmamanın Cezası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oruç Tutmamanın CezasıOruç tutmamanın cezası Ramazan orucunu tutmamanın cezası nedir, Bile bile oruç tutmamak Mazeretsiz oruç tutmamak günahtır, İslâmî değerlerin sosyal ağırlığının bulunduğu yerlerde bu davranış ayıp da sayılır ![]() ![]() Orucu açıkça, göstere göstere yiyenlere karşı bazı zamanlarda ve mekânlarda aşırı tepki gösterildiği, meselâ bunların oruç tutanlar tarafından dövüldüğü medyada ileri sürülüyor ![]() ![]() Yahudi'nin biri mahallelerde dolaşıp incik boncuk, şeker, sakız vb şeyleri, mal karşılığı satıyor ve Müslümanları kandırıyormuş ![]() ![]() M ![]() Saat on bir sularındaydı vapur beklerken Yolcular Bafra'yı tellendirivermez mi sana ![]() ![]() ![]() Hayır oğlum, nasıl olduysa apıştım kaldım Çocuğun tavrı değişmişti ![]() Dalaşırsan bu heriflerle üzersin babanı ![]() İçlerinden biri, hem şüphesiz en kaltabanı Üç nefes püfleyerek burnuma : "Sen söyle hoca! Neye bağlanmalı hayvan gibi hâlâ oruca?" Deyivermez mi, tabîî senin oğlan tokadı, Herifin yırtılacak ağzına kalkıp yamadı ![]() ![]() ![]() Galiba pek canı yokmuş ki yuvarlandı leşi Asıl itler gerideymiş, koşarak dördü beşi Ansızın serdiler evlâdımı karşımda yere Ben şaşırmış "Aman oğlum" demişim bir kere ![]() ![]() ![]() Bu çomarlarda o vaz'iyyete gelmişlerdi Hepsinin hakkını Allah için oğlan verdi! ![]() ![]() ![]() Müslüman'a düşen hikmet, merhamet, hoşgörü ve sevgi ![]() ![]() ![]() Her duyduğunu doğru sanmak ve hemen Müslümanları suçlamak da yanlış ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|