08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Lazanya Tarifi
Sebzeli Lazanya nasıl yapılır
Sebzeli Lazanya yapılışı
Sebzeli Lazanya Malzemeler
- 8 yaprak lazanya
- 2 yumurta
- 2 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 adet patlıcan
- 1 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kırmızı biber
- Bir tutam karabiber
- Üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Sebzeli Lazanya Yapılışı:
1 Yarım su bardağı sıvıyağın yarısı derince bir tavaya koyulur Doğranmış sarımsak bu yağa koyulur hafifçe kavrulur
2 Yemeklik doğranmış soğan, sarımsakların üzerine eklenir 1 tatlı kaşığı tuz da eklenir kavurma işlemine devam edilir
3 Yeşil ve kırmızı biberin çekirdekleri çıkarılıp temizlenir Küp küp doğranır Havuçlar rendelenir
4 Patlıcanın kabukları soyulur Küp küp kesilip tuzlu suda bekletilir 15 dakika sonra sudan çıkarılır, sıkılır
5 Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır
6 Soğan ve sarımsakların üzerine; patlıcanlar, biberler, rendelenmiş havuç eklenip soteleme işlemine devam edilir En son domatesler eklenir Karışım suyunu çekene kadar beklenir
7 Derin bir kasede, yumurtalar çırpılır Üzerine, sıvıyağ ve süt eklenir çırpma teliyle çırpılır
8 Büyük boy ısıya dayanıklı kare pyrexe 2-3 adet lazanya yaprağı koyulur (gerekiyorsa yapraklar kırılarak sığdırılır) Yumurta-süt-yağ karışımının üçte biri bu yaprakların üzerine dökülür İç harcın yarısı, yaprakların üzerine yayılır Üzeri, 2-3 adet lazanya yaprağıyla kapatılır Yumurta-süt-yağ karışımının yarısı, yaprakların üzerine dökülür Geri kalan sebzeli harç, lazanya yapraklarının üzerine yayılır Geri kalan lazanya yaprakları ile harcın üzeri kapatılır Yumurta-süt-yağ karışımının tamamı lazanya yapraklarının üzerine dökülür
9 Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir Bu esnada fırından çıkarılan lazanyanın üzerine, kaşar peyniri rendesi serpilir Yeniden fırına sürülerek 10 dakika daha pişirilir
Afiyet olsun
alıntı
|
|
|