![]() |
Acem Pilavı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acem Pilavı TarifleriAcem Pilavı Tarifi Acem Pilavı nasıl yapılır Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet taze soğan 1 su bardağı bezelye 3 su bardağı et suyu Tuz - karabiber Acem Pilavı Yapılışı : Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz ![]() ![]() Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz ![]() ![]() En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz ![]() Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|