Turşu Tarifi Oktay Usta |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu Tarifi Oktay UstaTurşu nasıl yapılır Turşu Tarif Turşu tutkunları ve müptelaları için kolay yoldan turşu yapmanın püf noktalarını sizlere madde madde güzelce analatacağım Malzemeler 1 kilo dolmalık kırmızı biber, yarım kilo havuç, bir baş sarımsak, tuz, sirke, zeytinyağı, maydanoz, 1-1,5 bardak su Turşu Hazırlanışı Biberleri yıkayıp sap kısmına baş parmağınızla bastırarak çekirdeklerini çıkarın Havuçları rendeleyin üzerine hafif tuz ekin Biberlerin içini rendelediğiniz havuçlarla doldurup tepsiye sıralayın Tepsiye 1-1,5 bardak su koyun,200 derece fırında 15-20 dakika pişirin(biberler hafif yumuşayacak) Biberleri sıcak sıcak kavanoza koyun, aralarına sarımsak ve maydanoz koyun Üzerine zeytinyağı, sirke ve tuz ilave edin Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin İki hafta sonra yiyebilirsiniz Not: tuz, sirke ve zeytinyağını göz kararı koydum o yüzden ölçü vermedim(biberlerin kendi suyu da çıkıyor üzerini sirke ve yağ ile tamamlayın, sirke tadını çok sevmeyenler sirke miktarını azaltıp tepsideki kendi suyundan koyabilirler Yarım kiloluk cam kavanozlara 7-8 biber alıyor Attached Images |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|